Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att arrangera sin mors begravning. Ensam. Det måste bli som man önskar, för man gör det inte mer än en gång.


Inför mammas begravning

Mamma tror du
att Händels Largo blir bra
eller tycker du bättre om Vivaldi?
Mamma jag tycker
så mycket om Mozarts Requiem
Jo mamma jag VET att du var
väldigt förtjust i Sibelius Finlandia
men i det här sammanhanget
passar inte den så bra
Jovisst är det du som bestämmer
Mamma jag har tänkt på att du
älskade Björn Afzelius
och jag har hittat ett par riktigt
finstämda visor som kunde passa
Kan vi ta det istället för Finlandia mamma?
Det blir inte någon stor samling människor
och jag minns när du skojade en gång
och sa att man vill ju inte ha en stor folksamling
på sin begravning
Mamma du ska få en vacker och ljus ceremoni
så värdigt som det någonsin kan tänkas
vill jag hedra ditt minne
Men du mamma
varför kan jag inte hitta solosånger
som du tyckte om
Är det för att varje gång när jag kommer dit
har jag gråtit så mycket så
att krafterna tog slut
Mamma nu orkar jag inte lyssna på mer
begravningsmusik idag
Men jag lovar dig att Björn Afzelius är med dig




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 412 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-03 11:24



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
Ja, tänk om vi ändå förstod att tala om döden medan vi ännu är levande!
Varm hälsning.
2007-07-05

  Michaela Dutius
Innerligheten och sorgen vandrar hopslingrade i orden genom din dikt.
Mycket skickligt!
2007-07-03

  Eline.P
En ömsint text. Jag känner igen alltsammans och känner med dig. Tankarna, småpratet, planeringen och omsorgen. Min mor gick bort för två år sedan...men jag (vi) fortsätter att småprata då och då.
2007-07-03
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP