Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
År 2002 var min man och jag på Azorerna, på ön San Miguel. Han hade just haft en stamcellstransplantation, och vi fick äntligen tillåtelse att åka iväg en vecka. Andra dagen kom det en hund vi berördes av....


Olga från Azorerna

Ser du hunden därborta
som la sig på mattan vid dörren
Ser du vilka vackra ögon den har
Vågar man klappa hundarna här
Är alla dessa hundar vilda
frågade vi på resebyrån
som egentligen inte ville svara
men jag envisades ändå
och fick svaret att njaaa
om de har halsband har de kanske
ägare någonstans men får nog
klara sig själva större delen

Ser du hur hon kliar sig
hon ser ut att ha valpar också
Vi kan väl göra något för henne
En veterinärstation fann vi snart
På knackig engelska sa assistenten
You give dog this one day
och menade en gång om dagen
en pasta med vitaminer och mineraler
No money I give

Vi tackade och gick men var fanns hunden
Hon låg där turisterna fanns och maten
slapp att bli sparkad av gatsoparna
stenad av småpojkar och jagad av
andra hundar
Hon var trött och undernärd
Vi gav henne pastan
hon slickade min hand
Sedan följde hon oss vart vi gick
och det var långt ibland

Jag började känna lycka av att träffa
denna hund
Du tyckte att vi skulle ta henne till veterinären
Det gjorde vi och han hade precis
likadana ögon
Streetdogs good mental health sa han
Bring dog home - EU no problems
Njaa sa vi och han tog fram formulär
med många stämplar på
Dogs name?

Vi har sagt hunden men vilken namnsdag är det
Det var Olga som du kallade mig på skämt
Då kan den inte heta det sa du det är upptaget
Men då får man väl se om man är Olga den första eller
sa jag
Du sa att det verkar som om vi blir
med hund nu
Det hade vi inte räknat med sa jag
Ibland får man gå dit hjärtat leder en sa du





Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 210 gånger
Publicerad 2007-07-03 12:53



Bookmark and Share


  Hans Christian
Det är förfärligt hur hundar beh. i vissa länder, och detta var ju en rosenskimrande text.
2009-01-26
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP