Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter husses död visar min hund Olga hur klok hon är..... Hon är med när min mor dör och hennes klokhet är outgrundlig.


Min änglahund


En dag när vi är ute och handlar
stannar Olga envist framför en man
med jeansklädda ben
Hon vägrar att flytta sig
Jag ursäktar mig och tilltalar mannen
Då vänder Olga sig om och går
Det var ju inte han.....
Så fort jag nämner husses namn
viftar hon på svansen och
spetsar sina öron

När jag hälsade på min mamma
var Olga ofta med och vi körde ut
med rullstolen och mamma
tyckte så mycket om när
Olga slickade henne
på händerna

Bestämmelserna var att inga
hundar fick följa med in men
när mamma var riktigt svag
och det var kväll
trotsade jag reglerna
och hämtade in Olga

När mamma slutat andas
gick Olga fram och
slickade henne på handen
medan hon tittade på mig
med sina stora kloka ögon

Dagen efter lämnade hon
mig inte för en sekund
Hon var vid min sida
hela dagen och
fjäskade med mig krusade mig
slickade mig smågnällde om att jag
skulle prata med henne

Så har hon aldrig förut betett sig
Som om hon visste
att jag behövde tröstas




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-03 18:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP