Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Niagara

Du står och vrider dig irriterat
lyssnar på suset från det dånande vattenfallet
ser hornhinnor pressade mot plexiglaset
i tunnan på väg mot kanten

Du vänder dig om för att beskåda
de genom okunskap förnedrade massorna
de skriker ut sin upphetsning
i ett vrål av osammanhängande alfabet

Du vandrar bort längs stigen
ler mot den molntäckta solen
klackarna klapprar mot de svarta kullerstenarna
uthuggna ur de vänliga människornas hjärtan

Du vrider dig irriterat
hör ljudet av uppspärrade kranium
hör sjunkande tunnband som saknar sina barn
hör osammanhängande alfabet




Fri vers av Pär Mosse
Läst 332 gånger
Publicerad 2005-03-24 23:28



Bookmark and Share


    Pär Mosse
Man får tacka för att åtminstone en person uppskattar dikterna...
2005-03-25

    ej medlem längre
Jag har läst dina tidigare alster. Och jag blir gripen av ditt sätt att skriva. Som tex Rödklädda mördare ( en favorit). Men jag vet inte riktigt vad jag ska säga i mina kommentarer. Så jag har låtit bli. Jag låter bli nu också. Låter det sjunka in bara.
2005-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Pär Mosse