Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det var de där \"farliga\" killarna......


Jagat barn

Måste skynda mig nu innan de kommer
Skynda skynda skynda
Jag sprang
men de hann upp mig
Den ena var en kusin
som bodde på samma gata
Dessa grabbar var några år äldre än jag
Tillräckligt stora för att enbart det faktum
satte skräck i en liten försagd flicka
som bara ville komma hem från skolan
Min portfölj tog de och kastade
mellan sig
De prejade in mig mot staketet med
sina cyklar
Hjärtat slog volter i bröstet och jag
kunde inte andas
Hur kommer man hem
Mamma borde kunna se mig nu från
köksfönstret och jag försökte vinka
Pojkarna svängde runt med sina cyklar
i cirklar så att jag inte kunde komma ut
Mina ögon måste lyst av svart skräck
Ur munnen kom det inte ett ljud
Tänk om de gör sönder min väska
Läxan till imorgon och
VAD SKA MAMMA SÄGA
Jag kände underläppen darra
men jag stod som förlamad av skräck
och vet inte hur jag till sist
kom hem




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 189 gånger
Publicerad 2007-07-05 10:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP