Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland vet man att man gör bäst i att hålla inne det.


Det finns en stolthet i att inte gråta, så därför får ni aldrig se tårarna (som inte trillar ner för



Skällvningar i halsen
plötsligt rasar magen
och jag trycker hårt
med naglarna
mot armen
för att det inte ska komma
några tårar

det blir många tryck
och det gör ont
för varje klösmärke
men samtidigt
finns det en
stolthet
i att inte gråta


(Ni förstår,
jag är inte desperat efter hjälp
jag skär inga snitt i armen
för att plåga mig själv

Jag vill inte
få er att se och förstå)


Jag trycker bara in naglarna
hårt i armen


men ni ser aldrig märkerna efteråt.




Fri vers av Noyle
Läst 689 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-07-05 16:33



Bookmark and Share


  Manal
en djup dikt som speglar ens inre väl, uppägget är bra samt bra ordval.
2007-07-12

  Michaela Dutius
Skickligt att åstadkomma det du gör med några ord.
Om detta att till varje pris inte gråta.
Synd- tårarna är ju till för at trena våra ögon så att vi ser klarare!
2007-07-05

  Fru Fralla
Tragiskt, det är ju så förlösande att gråta! Men jag förstår din känsla du vill förmedla, och du lyckas! Själv gråter jag till allt! både av glädje och sorg... och i stort sett alla filmer! (se gärna mitt kåseri \"alla dessa sorgliga filmer\" om du inte tror mig)
2007-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Noyle