Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mandolen var ju försäkrad, ett stort hål blev det i den, men nu var det dags att gå vidare. Fiol skulle det nu bli.


Fiolen

Det gnisslade allt
en hel del
Mamma hade tålamod
Stängde
Kanske dörren
Jag blev torr i
munnen av
hartset på
stråken
Men tonerna
hamnade rätt
och jag slet och
övade
Tonsäker sa
spelmagistern
När jag skulle iväg
med min fiol-låda
kikade jag först
noga
utanför dörren
Ibland kröp jag ut
genom källarfönstret
och tog bakvägen
Men ofta såg de mig
och skrek
F I O L L Å D A N
åt mig
Sedan sprang de
efter mig och
försökte ta den
Det var så härligt
att spela
Då glömde jag allt
om att bli jagad

Men glädjen

försvann

till slut




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 258 gånger
Publicerad 2007-07-05 20:39



Bookmark and Share


    kaprifol
tyckte om denna. spelar själv fiol och känner igen mig i hur man kan glömma allt runtomkring genom att spela. synd bara om några inte uppskattade att du spelade och att glädjen försvann.
2007-07-05
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP