Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Önskar alla fick vara barn så länge de kan, slippa utkämpa de vuxnas konflikter.


Ni är inte längre ett barn, soldat

Nätta händer
mulliga kinder
varma ögon
och ett glädjande skratt

Små barn
sprudlande av liv

Runt springer de,
skuttandes
mellan konflikter
med höjda röster
och
vassa ord
med omfattande smärta

I ett barnasinnes lekande tanke
ryms inte en vuxen värld

Gräsfläckade fötter
besudlas av asfaltens hårda yta

Skrattet så glatt
kvävs i vår grå betong

Glödande lyckliga ögon
släcks av himlens mörknande moln



Snabbt sinar lekfullheten
i ljusa själar
när de vuxna tar barnaåren
in till sin värld




Fri vers av Jannike
Läst 390 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-06 15:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jannike
Jannike