Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min bror dog 1988. Han var svårt autistisk och utvecklingsstörd. Jag älskade honom och sorgen finns alltid kvar. Han tyckte så mycket om min man och mig och det bär jag i mitt hjärta.


Min lillebror

Älskade lillebror
När du låg på sjukhuset
i din flanellpyjamas
fick jag hälsa på dig
och det skrämde mig
när jag såg dig innanför
sängens uppfällda grindar
- som en fånge -
Mamma ta hem honom nu
sa jag och jag var 6 år
Du var fyra
Jag såg din belägenhet
Visste att det man gjorde
med dig kallades luftskalle
och var en hemsk upplevelse
När jag såg dig sitta där
i sängen
nästan orörligt dig helt olik
Då brast
mitt hjärta
för första gången
i mitt liv




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 284 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-08 00:21



Bookmark and Share


  ospray
Du skriver verkligen så det berör en i hjärtat
Vackert och känslosamt
2007-07-08

  kata
jättefin.
2007-07-08

  * Ammi *
Sorglig verklighet ..
2007-07-08
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP