Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min pappa dog när jag var 8 år. Begravningen var en märklig upplevelse...... Jag hade mina egna tankar. Fast det var det nog ingen som förstod.


Pappa varför pappa

Så fin i
veckad grå kjol
svarta lackskor
och vita knästrumpor
Håret nylagt hos
frisörskan
En bukett violer
i handen
Och nu ska
den stora
stunden komma
Vi ska gå fram
till hålet i
marken
där kistan just
har sänkts ner
Det är NU
han ska göra det
jag väntar på
Han MÅSTE
göra det nu
Jag lyssnar noga
bortom allas
snyftande gråt
Men jag hör
ingenting
Ingen knackning
Men jag var ju säker
alldeles säker på
att han skulle
knacka på kistlocket
och vilja komma ut
Det hade jag läst om
i en tidning och för
mig var det självklart
att min pappa skulle
komma tillbaks
till mig
Besvikelsen förlamade
mig och
jag kunde inte lämna
mina violer i det där
svarta hålet
Han VILLE INTE
komma ut
min pappa kom inte mer.....




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-07-08 00:28



Bookmark and Share


    Bögen
Det är inte lätt att vara barn, utelämnad och ensam med sina funderingar... naket och bra fångat.
2007-07-13

  Rakel Lorner
Det finns något fint och läkande i att skriva som man skulle ha skrivit när det verkligen begav sig. Och visst skulle pappa ha knackat på kistan. Givetvis, om man är åtta år. Jag känner med den lilla flickan när jag läser.
2007-07-08
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP