Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu vet jag så mycket mer om autism och savanter, men i min barndom kallades dessa människor för idioter. Min bror hade enorma gåvor men ingen tog honom på allvar.


En annorlunda bror

När min lekkamrat fick
en lillebror
tyckte jag att det
var konstigt att han
inte var som min
Min bror kunde inte gå
förrän han var fyra år
Jag körde honom
i vagn utan att tycka
att det var det
minsta märkligt
Han älskade kaffe
trumpeter
bandspelare
färger tejp ljud
Hans hörsel var
mycket nedsatt
och inte förrän han
i tonåren fick en
hörapparat och
en TV
levde han upp
Blev en annan
Livsglädjen lyste
i hans ögon
när jag hade
dukat fint och det
luktade gott från ugnen
Då strålade det om
honom och han
kramades och skuttade
runt i glädjeyra
för att visa det han
inte kunde säga
Han hade inget tal
Vi lärde oss förstå
varandra på
syskonvis och jag var
en omtänksam storasyster
Åh vad jag saknar dig
älskade lillebror......




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 469 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-07-08 00:40



Bookmark and Share


  Simmerskan
det är otyroligt hur stor okunnigheten egentligen är, och hur oaccepterad man kan bli av samhället om man bara är lite annorlunda, det är hemskt!
Fantastiskt fint skrivet, jag blir rörd av dina ord!

Jag försöker sprida det min kloke gamle musiklärare sa för ett antal år sen, läsa gärna min "om fördomar" där jag skriver om hans synsätt, egentligen inte för min skull, utan för att jag vill visa på att det finns människor som faktiskt går emot strömmen...
2008-06-24

  katt.inc
Så fint du skriver om din lillebror. En dikt som berör med både sorg och glädje.
2007-07-08

  ospray
Du skriver direkt från ditt hjärta,
så det går rakt in i mitt hjärta...
Applåd till dig
2007-07-08

    KalleLager
Så konkret. Så ärligt. Så jävla jävla jävla bra. Beklagar sorgen men jag är lycklig över att det finns poeter som dig som vågar skriva om svåra saker på ett så rakt och ärligt sätt. APPLÅD!
2007-07-08
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP