Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Molnen skapar en himelsk arena...

....i kväll

Där Gudarna ska strida om människors öde

En klarblå plan att triumfera på
krafter ska mätas
uthållighet prövas
och öden upprättas

Åskådarna har tagit plats på de vitas kanter
änglar
andar
feruer och
arister

Låt skåda himlens styrka och förnämliga styre
svepa över människans huvud
då hon långsamt sluter sina
ögon inför nattens måltavla


Vakna må hon om det är viljan hos Mästarna

 

Uttjänar hon en livslång kamp för att återta
styret över sin kärna

Hålles trådarna i järnhänders grepp

eller vaknar hon lika fri som innan slumrens visaste sång
sången där kärnan aldrig kan utsättas för en gudomlig strid




Fri vers av Annika Gustafsson
Läst 323 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-07-08 20:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Annika Gustafsson
Annika Gustafsson