Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ordet lyda hörde jag till leda. Och lydde inte.


En liten synderska

Fast jag var en
väldigt snäll flicka
som jag idag nog är
en snäll person
ville jag ändå inte
LYDA och avskydde
ordet
Det handlade
om en sak
MAKT
En vuxen som
redan har makt
bara genom att vara
så mycket större än
barnet
ska inte skrika
- nu lyder du annars
Så jag stängde mina öron
I smyg
gjorde jag ibland
det jag inte fick
Och vet ännu inte
om det blev
uppdagat
Skickades till kyrkan
så gjorde man
inget ont den
stunden
Fick ibland
en liten slant
till kollekten
Tanten i kiosken
hade goda
violpastiller
Idag blev det
ingen kollekt
Undrar om
min synd är
preskriberad




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 213 gånger
Publicerad 2007-07-09 11:37



Bookmark and Share


  Fru Fralla
Det tror jag att det är iallafall. För om inte så räknas mina snedsprång med och det vägrar jag gå med på!

Bra jobbat!
2007-07-09
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP