Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag slutar inte att fascineras av denna kloka hund, som gjort en klassresa från sitt liv som gatuhund - och katten som är en hittekatt. När andra vänner sviker så gör djuren det aldrig!


Djurvänner

Olga tog farväl
av sin husse
och la sig ner
efteråt
och ville inte äta
inte gå ut

Men hon tog sig
efter ett par dagar
det var värre
med katten
Muffins letade förtvivlat
efter husses knä
hans favoritplats
mitt dög inte för jag
sitter inte lika still

Olga såg ut att
trösta Muffins
och puffade på honom
sökte lekstunder
och jag förstod
att det bästa för oss
var att gå ut
i naturen vi har
utanför knuten

Nu går vi alla tre
och rundorna blir
olika
Det tog ett år
innan katten slutade
noppa av sig
pälsen på magen
och godta platsen
i mitt knä

Banden stärks




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 203 gånger
Publicerad 2007-07-14 23:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP