Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömmar är förväntan... längtan...


I natt... i natt ska jag sova...
med slutna ögon, långsam andning...
lite snarkningar och andra konstiga ljud jag aldrig själv hör...

Jag ska drömma, drömma om människor jag aldrig träffat...
tankar jag aldrig tänkt och situationer jag aldrig upplevt...

Jag ska flyga i natt, upp-och-ner och ut-och-in...

Jag kommer se ögon i natt, mörka... glasartade ögon...
inget ansikte, bara ögon... stirrande ögon, ätande ögon...
Konsumera mig bit för bit, från lill-tå till hårstrå...

Jag vet vem som äger ögonen som äter mig, i verkligheten då...
drömmar och realitet flyter våldsamt in i varann ibland...
ansikten byter kroppar byter plats, byter viljor...
men ögonen är alltjämt där... att konsumera mig...

Eld och vatten finns i skräckslagen symbios i bakgrunden...
sprids in i varann, runt-omkring varann...
alltjämt två separata entiteter... två enheter...

Jag kommer flyta bort i min dröm...
flyta på ett eldhav i en liten eka...
stirrandes upp i luften mot en vilsen måne på dagen...
jag kommer brinna och jag kommer försvinna...
om det inte är en mardröm...

mardrömmar är geometri i mitt huvud...
raka linjer blir till trianglar, trianglar till romber...
linjer transformeras till andra linjer om och om-igen...

Jag vaknar alltid svettig efter dessa drömmar... mardrömmar...
svettig och oftast, febrig... kväljningar och kalla fingrar...

Vad som än händer så ska jag sova i natt...
efter jag druckit lite mer kaffe och rökt ett halft halft paket...
Jag luktar lite så jag borde duscha...
innan klockan sex hinner jag nog sova lite i-alla-fall...

... kanske ska jag vänta med att sova tills i morgon...

Vad är natten till om inte allt annat än sömn...

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 181 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-10 01:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen