Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min konstnärsvän som har flera gåvor att förvalta, sa en dag. \"Det är inte lätt att ha flera ådror - och med en mun sa vi, när man bara har ett liv\".


Flera ådror och ett liv

Orden är magiska
de gör något
med mig
Har alltid gjort
något med mig
Lärde mig läsa
i femårsåldern
fascinerades
jag av ALLT som
gick att läsa

Skriva var ju
ännu bättre
och när mina
klasskamrater
stönade över
det fria
uppsatsämnet
jublade jag och
kunde knappast sluta

Jag ljög så bra
tänkte jag
i min osäkerhet om
det verkligen var
okej att hitta på
Men alla böcker
VAR ju påhittade
En klok lärare löste
dilemmat genom
att förtydliga saken

En författare FÅR LOV
att hitta på vad
som helst och det
kallas INTE för att
ljuga
Det kallas f a n t a s i
Den stunden
bestämde jag mig
för att skriva
åtminstone
EN bok

Risken är väl att
jag blir Sveriges äldsta
debutant-tant
och det står jag i så
fall ut med
i min fundering över
om man ska ta
en ådra i
taget eller
alla på en gång




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 206 gånger
Publicerad 2007-07-10 19:01



Bookmark and Share


  rebecca d
*skrattar*...känner igen mig!
2007-07-11
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP