Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mobbingbarn



Med sorgen i sin frusna blick
han går med tunga steg
Att aldrig få en gillande nick
alla oförätter han förteg

Ordlös ström av ogillande ögon
Självförtroendet som dalat
ej längre oskyldiga barnaögon
som med elakas hjälp har flagat

Ett mobbingbarn av sin tid
med väldigt tunga tankar
tankar tunga likt cyanid
omkring han ensam vankar

Om ingen vill bry sig eller tycka om
och inga vänner någonsin funnits
han bortglömd blir så småningom
En vänskap som aldrig vunnits

Så tar han då ett stort beslut
att aldrig finnas mer
Finns det då ett värdigt slut
frågan kommer när han ber

En tid har gått och allt är glömt
bara en gravsten - död av överdos
smekt av moders hand så ömt
och den sista kyssen med en ros


©Susanne Strömstedt



















Fri vers av SusanneStrömstedt
Läst 869 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-07-11 18:00



Bookmark and Share


  SusanneStrömstedt
Texten handlar om min barnddomsvän som inte orkade mer.
2003 avslutade han sitt liv vid sin mammas gravsten.
Han efterlämnade två små barn...

R.I.P Mats
2008-11-10

  Ekorren
vet precis hur det är blev själv ett mobb offer i 9 av mina skol år och även nu i vuxen ålder
2008-11-09

  LassO
Texten är underbart sorglig. Alla vi som råkat ut för mobbing känner igen detta. Vi känner igen andras berättelser och just den där oerhörda förtvivlan som trakasserande skapar.
2007-08-21

  ospray
Dina ord berör mig verkligen..
man känner hur hjärtat knyter ihop
sig för alla barn som är utsatta för
detta helvete...och så går ju tanken till
ens egna barn...
2007-08-17

  Fru_Lygnelid
Vad hemskt, men den är ändå så verklig. Myget bra
2007-08-10

  aol
djupt så nära blev berörd
2007-07-15

  isabel louise
usch! ja vet hur det känns..tänkte oxå i de banorna, men gjorde aldrig något...kanske inte så konstigt att jag har svårt att lita på andra o låta dem komma nära inpå....väldigt bra skrivet!!!
2007-07-11

    sunnanvind
Grymt! Stackars människa! Bra förmedlat!
2007-07-11
  > Nästa text
< Föregående

SusanneStrömstedt
SusanneStrömstedt