Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

duva



   det landar en brevduva
på min axel
        vilar hon
som väntat
           närmande
              likt havet


och jag talar om
   allt det som sker
      när hon flyger

      när hon landar
         vilar sitt huvud
   under sin vinge


om förtroligheten
      och tystnaden
      som omger oss
med sådan lätthet


hur hon vilar
      slumrande
trött och vacker


hur hennes fjädrar
   som moln

kurrar i mitt öra
   viskar om


    havsvindar     

                                 bergspass

vindlande floder


      skuggorna

                         i öknen



och hennes längtan


att landa på min axel
   och äntligen få berätta
      varför hon flyger




Fri vers (Fri form) av Tobias Hedlund
Läst 788 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-07-13 14:12



Bookmark and Share


    Camapani
Den här är jättefin, luftig, tillitsfull av längtan och frihet.
2007-07-13

  "Silver" VIP
Detta är verkligen alldeles förtrollande vackert. Man kan se det som att duvan är diktandets röst, som får poeten att skriva, att berätta om varför duvan flyger, meningen bakom vingarnas färd. Det är så nära beskrivet också, med välvalda detaljer:


\"hur hon vilar
slumrande
trött och vacker

hur hennes fjädrar
som moln

kurrar i mitt öra\"

Förtroligheten mellan de två i dikten är det allra vackraste.
2007-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Tobias Hedlund
Tobias Hedlund