Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hjälper mödrars tårar

 

Pågår hela tiden här och nu

alltid

skriken hörs inte

de är som en tyst viskning

hus faller i ruiner

människor och deras hem vanhedras

bomber och granater

vapen jag inte vet namnet på

 

Du valde Din väg

min son

min vän

mina skrik är en tyst viskning

i världens hemska dån

 

Herrar i grå kostymer

soldater i gröna kläder 

 

mina skrik är en tyst viskning i ekot av krigens dån

 

tyst hörs mödrars tårar

* * *

vilar i grön grönska

i solens klara sken

ber om barmhärtighet

 

stilla tårar föder nytt liv

vattnar jordens krighärjade öken

 

stilla hörs vindens sus

 

tyst hörs mödrars tårar

 

 

 




Fri vers av KristinaE
Läst 964 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2007-07-13 15:57



Bookmark and Share


  Gunilla VIP
Ja, om man inte tillhör
de 'Galna Mödrarna' i
Buenos Aires
som jag tror
fortfarande marscherar
runt en dag i veckan
i tyst protest mot
krigs och terrors
galenskaper...
2010-10-08

  Rolando Furioso
Bra text. Mödrars tårar är en påminnelse om mäns vansinne och en förhoppning om försoning. Ibland övergår tårar i handling och då blir mödrar tillsammans en stark kraft som..........
2008-11-02

  Nils Sondefors
Stark dikt som berör!
Applåd.
2008-10-06

  aol
smärtsam men ite hoppfull gillas
2008-09-24

  friheten
Väldig vacker skriven!
2008-08-29

  Mats Henricson
En Äkta Fredshymn, så känslig och besjälad ! Bokmärkning självklar !
2008-08-09

  Mangal VIP
Smärtsamt vackert, och hoppfullt.
2007-07-23
  > Nästa text
< Föregående

KristinaE
KristinaE