Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

den fallande droppen i dalen



innan en droppe faller

finner jag min balans

förlorar du din

snabbt

svävar

för ett kort ögonblick

vänds du runt

i luften

innan du med en duns

faller tungt

ner i dalen

med en hand

utsträckt

mildrar jag

landningen

du slår ut

med din arm

våra ögon möts


ett perfekt kast

med en mjuk landning

på mattan

i dojon




Fri vers av glittertindra
Läst 1259 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2007-07-16 22:17



Bookmark and Share


  Berit Robin Lagerholm VIP
Helt underbart vackert.
Man droppas in i försiktghet i vacker och ömsint tavla.
2009-02-22

  CRAIDLARN
Du skriver vackert
2009-02-16

  Flickan*i*L*för*Lycka*
Helt enkelt...underbar...
det var det vackraste jag läst...
andakt*...
2009-01-15

  dead_prez
underbar
2008-12-01

  Ulf Lagerholm
en vacker text om balansen som ju i ett givet läge är lika stor som obalansen, vilket yttrar sig i ett fritt fall, och där balansen och obalansens rörelse upphör i och med kotakten med mattan

det fina med kråksången är ju dessutom att denna luftfärd tex i någon träningslokal mycket lätt kan översättas att även gälla två individers känslomässiga "brottningar"
2008-10-20

  Michaela Dutius
jag försöker förstå om denna dikt är dröm eller något som sker i det vi kallar verkligheten- vacker är den oavsett
2007-12-24

  Micael Axelsson
Som att ta del i snabba klipp som skiftar i sina scenklipp, för att med förundran märka hur det övergått från regn till kropp, med duns i matta... läckert skifte i din flödande dikt.
2007-12-22

    Mr.painter
Ha ha så himla bra
2007-10-21

  glittertindra
var läsvärd i hela tre timmar :) och inte ens en kärleksdikt... utan handlar om ett judokast... orangebälteskast... :)
2007-07-21

    ej medlem längre
Grattis till läsvärt!!!:)
2007-07-21

  Vilsen Annette-hittar vägen
Så härlig text!
Mysighets-känsla!!!
2007-07-21

  VITRIOL
Just love it!
2007-07-21

    JJ VIP
Vackert fall! Mvh. JJ.
2007-07-21

  nettizen
mjuklandning i sann kamp-anda....... gäller att hålla balansen. *ler*
2007-07-16

  Ronny Berk
när ögon möts i full balans blir landningen mjuk och behaglig...
fin beskrivning med en utsträckt hand...
2007-07-16
  > Nästa text
< Föregående

glittertindra
glittertindra