Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det är med ett leende på läppen och med spänning jag tänker på och studerar den kommande tiden som ännu inte kommit ifatt men jag är redan stressad...


En dag är inte många timmar.. Livet är inte så många år..

framtiden börjar ge försmak på tungspetsen
vad ska jag göra med den när den ännu inte kommit ifatt?

sneglar blint på allt tänkbart,
läser information efter information till ögonen blöder

hjärnan slår spratt efter spratt och hjärtats slag slår eko
kluvet med så många viljor i en o samma varelse
och lånen, inte tala om dem om man skulle ta sig för allt man så önskar och vill här i livet

kanske satsa på massör
men.. knåda ryggar hela arbetslivet?..
kanske satsa på kriminal och ungdomsvård
men.. att stå pall för det hela arbetslivet?..
eller varför inte satsa på att öppna eget
men..

inte måste jag hamna med samma sak resten av ett arbetsliv
men vart ska man börja och alla pengar?

frukterna är så många att skörda och tänk så goda att äta men så dyra..
och tiden, inte tala om att den ska räcka till för allt man önskar och vill här i livet..

först måste man bli något & när man väl blivit det,
har en massa tid gått åt att bli det man är

förmodligen har man då en massa andra ting och önskningar att uppfylla
resor, upplevelser äventyr..
när det är gjort då har man kanske kommit så långt att man önskar ett litet liv till i livet men..

utan jobb är ingens framtid tryggad så då är det bäst att man jobbar minst ett år så man förhoppningsvis blir fast anställd.. OM det finns några jobb inom det man är/blivit SEN kan man ge det lilla önskade livet liv i ens liv

som man sedan när man återgår till arbetet igen vill ge all sin tid och kärlek, plus allt annat runt om som ska vårdas, hemmet, arbetet, relationer, intressen...

Hur ska tiden räcka till när man vet att ett dygn bara är tjugofyra timmar och åren går snabbare för var som går?





Övriga genrer av Vintersaga
Läst 351 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-19 18:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Vintersaga