Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ibland borde man veta bättre, man vet kanske bättre egentligen men man väljer att se det man vill och orkar ta itu med.


Om inte om fanns.....

Om jag inte visste bättre.

Skulle min saknad kunna feltolkas.
Skulle jag ta fel på mina känslor.
Vore jag inte säker på vem jag är skulle jag även ifrågasätta vad jag är.

Om jag inte visste bättre skulle jag förväxla saknaden efter närhet med saknaden efter dig.
Om jag inte visste bättre kunde jag förvränga dina känslor och missuppfatta dem som något annat.
Något som passar in i mitt förvrängda pussel.

Det skulle förmodligen bli något giftigt och potentiellt skrämmande.
Det skulle kunna bli stort, otympligt, tungt och kanske farligt.
Med lite otur skulle jag tappa det på foten,
med mycket otur skulle jag snubbla och ramla på rygg med tyngden över hela bröstkorgen.

För tur det har jag aldrig haft.

Det skulle överrumpla mig med tyngden av förändring,
allvar och konsekvens.
Det skulle göra mig kraftlös, maktlös, få andningen att nästan stanna i chock och få mina ögon att tåras av smärta.

Om vi kunde se bortanför våra roller skulle det kanske något spännande.

Om inte om fanns skulle livet vara mycket fattigare,
utan alla spekulationer och drömmar

som kunde

eller kanske

kommer att slå in.




Fri vers av Annelicious
Läst 261 gånger
Publicerad 2007-07-20 14:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Annelicious
Annelicious