Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Miniatyrkontrast...



Grått... metallgrått... som aluminium...

som silver... som glänsande, grävande ögon

i mörkrets avkylda andedräktsdimma

i det otroliga... värmeflådda... sakta krypande

i betongviljans fasta... av vanlighet

och vanlighetens fasta värdighet

det gror som ogräs... inuti... döende

kallt... kalt och sakta kylande... brännande iskyla...

Det smälter... sakta och säkert... värdigt och vackert...

makabert... mäktigt, osande och otrohetsaktigt åtråvärt...

ett sikte mot ett hjärta... penetrerar... imploderar...

smälter... som kvicksilver... av en fingertopp

av en sölig drömlik mardrömsverklighet...

som metall... som is... som aluminium...

som silver... glänsande ögon i midnattsmörker...

andedräktlöst... andetagsbefriat... förfyst...

... mordiskt...

av månljus född... av natt befriad...

av ögon kallad...

och sikt betvingad...

skulpterat...

ett nu...

denna vidvinkel... av tårdrypande vänlighet...

av sveda och varmt glas...

jag ser...

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 336 gånger
Publicerad 2007-07-23 00:12



Bookmark and Share


    Nattviol
huttrar lite..
längtar värme..
i vidvinkeln kan man
upptäcka det man
missat...
2007-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen