Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att våga riskera en vänskap.


Det finns inget vackrare än när du ler,
och jag kommer på mig själv
med att betrakta dig i smyg.

Jag älskar att höra ditt skratt,
och det betyder allt
att få göra dig glad.

Du är så söt när du sover,
och jag kan spendera min natt
med att titta på dig.

Du är en underbar vän,
och du misslyckas aldrig
med att få mig att skratta.

De hårda ord du säger,
skär djupare sår i mitt hjärta
än någon annans.

Och det är inte förrän nu jag har insett,
att jag vill hålla om dig
varje minut av varje dag.

Jag önskar att jag hade modet,
att berätta för dig
att jag önskar att du och jag var vi.

Fast jag vet att jag aldrig,
kommer riskera
vänskapen vi har byggt upp.

Så är det ändå dig jag drömmer om.




Fri vers av Zabina
Läst 765 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-07-23 23:16



Bookmark and Share


  Trubbel
Det här är verkligen en vacker dikt. Dina ord är väldigt ärliga och sårbara. Som en hemlig bekännelse, fylld av längtan efter lite mer, men samtidigt lyckan över det som finns. Kanske fastnade jag för din dikt för att jag själv varit i samma situation som du beskriver. Och jag känner så väl igen känslorna du förmedlar med dina ord... Du lyckas verkligen fånga mig!

Du har strukturerat upp texten snyggt också. Fint med en avslutande ensam rad, det lyfter fram slutorden ännu mer!

Gillar också hur du skriver med ett vardagligt språk utan några konstigheter, men ändå får du med så mycket känslor mellan raderna. Det enkla och ärliga är oftast det allra vackraste :)

kram!
2007-09-14

  Rozhan
åå håller med! detta bar i särklass ett av dina finare verk! Känner igen situationen & den är både frustrerande men samtidigt härlig... bra skildrat dear!
2007-09-08

  Bissen
Åh... det här... Det är precis så jag känner till någon just nu...
Glasklart!
2007-08-23

  Lejonhjärtas poesi
Vacker poesi om svårt dilemma, bravo
2007-08-01

  Lilla_Lala
Jobbigt! Riktigt bra skrivet om något som kan göra fruktansvärt ont.
2007-07-24

  tingeling
oj så bra denna blev!
2007-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Zabina
Zabina