Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kan läsas som syskontext till \"För min skull\"


För mammas skull

Skrattet spelar
i ansiktet
när den dräpande
kommentar lämnar
din mun

- Å, du räknas inte...

Älskar spelet
och jargongen
I det vassa
ligger ett accepterande
Bekräftad
som tillhörig

Och ändå hugger
orden
i mig
Repar upp,
blottlägger,
undanträngda år

Väcker känslan
att inte
räknas
Sorgen
som på inga vilkor
får
visas

- Håll
god min,
skratta med!

- Minns
att om du blottar
dig
går du
under

För Guds
skull, och för
mammas
skull...

Var inte
orolig mamma.
Din son är
älskad, omtyckt
Din son är
uppskattad
och får vara med
Bekymra dig inte
Det kommer gå bra
för mig

I vart fall
behöver du inte
se
något
annat




Fri vers av Bögen
Läst 949 gånger och applåderad av 12 personer
Utvald text
Publicerad 2007-07-24 18:09



Bookmark and Share


  Connie
Din text skär mig i bitar!

Uppfläkt intill smärta
och ändå
utan fras flammar gryningen
2008-01-04

  Inkarasilas
Oh skygglappar stora som berg,
hu vad bra du är!
2007-09-23

    ej medlem längre
och det man inte vet
har man inte ont av..
2007-09-23

  Albert
du kan skriva du...
och beskriva...

längtar så efter att kunna vara en av de som ser... kanske t o m upprättar

kanske de flesta människor kan känna igen sig i det här, och vet man det, så... då skulle världen vara mycket mjukare
2007-08-18

  Elisa-Linn
Vackert, sorgligt o svårt... det där med mammor
2007-08-08

  -Ulla Tilemo- VIP
Att ha blivit sårad sitter i. Ibland är det klokast att inte säga allt, precis som du skriver. Vi skonar våra närmaste, det ingår förmodligen i utrustningen - att man skyddar sin flock.
2007-07-29

  stefan VIP
hmmmm
2007-07-26

  Eli
Mycket bra skrivet
lugnt och fint, men ändå dräpande

Så viktigt att ingen annan ser det
ibland kanske inte ens jag själv
2007-07-24

    Alec B
Gillar känslan i dikten. Lugnande för den den är ämnad till men ganska osäker för författaren. Så tolkade jag det i varje fall. Bra
2007-07-24

    sunnanvind
Bokmärker, glömde jag att säga!
2007-07-24

    sunnanvind
Starkt skrivet! Lämnar en inte oberörd...!Applåd!
2007-07-24

    ej medlem längre
Knock out text!
Jag berördes oerhört av denna!
Vi inser inte alltid vad våra ord kan
ha för betydelse för andra...
Applåd!
2007-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Bögen