Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
livet kan vara grymmt när man börjar att tänka på det


Ensamma barn

på asfalten
sitter en flicka
med det rödaste
röda tofsar
de säger att
håret brinner
hon önskar
att det
brann upp

i matsalen
sitter en kille
ensam
det viskas brevid
fast det inte behövs
han är mullig
men inte döv
han önskar
att mat inte fanns

inne på toaletten
sitter
den tuffaste
tjejen på skolan
tårarna bildar
ränder på hennes hud
hon bränner sig
med cigaretten
och önskar
att pappas händer inte fanns

i trapphuset
brevid skolan
står en grabb
och röker hasch
han tog det hemma
när de låg och sov
omtöcknaden
känns behaglig
han skrattar
för sigsjälv
medans han önskar
slag och tårar inte fanns

framför skärmen
sitter jag
och trycker ner känslor
försöker att förstå
meningen med sår
samtidigt som jag vet
att det gör en stark
önskar jag att
dålig barndom inte fanns




Fri vers av sonic
Läst 237 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-07-24 20:57



Bookmark and Share


  Lina Hellstrand
jag önskar också att dålig barndom inte fanns.
om människor runt omkring kunde öppna ögonen.
föräldrar måste ta sitt ansvar. barnen är det enda framtidshoppet vi har. det måste man ta vara på.

din dikt fångade mig verkligen. riktigt bra skrivet.
2007-07-25

  Primavera
Aj! Smärtsamma ord om hur barndomen, tyvärr, kan vara! Bra skrivet, det träffar som ett knytnävsslag rakt i solar plexus!
2007-07-24
  > Nästa text
< Föregående

sonic
sonic