Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rumpnissen


Med sätet fast förankrat
i mitt inre
vägrade du in i det sista
att vända på dig

Säkerhetskontrollen
före kejsarsnittet
avblåste operationen
och jag åkte snopet hem
utan att ha blivit mamma

Du har alltid gäckat omvärlden

Två dagar senare
hade du fått nog av
den upp och nedvända världen 

Den var så mörk och kall
den natten du kom
med värmen och ljuset
till vår familj

Med fyrkantigt ansikte
och ärtprinsesshaka
vände du upp och ner
på hela vår tillvaro

Tystnaden fylldes
med prat i kvadrat
och skrik i kubik
- men det man minns är ditt leende

Leendet formade kinderna
till söta röda små äpplen
- våran lilla gumman go

Vi förundrades över
hur det var möjligt
med den energiförbrukning
ditt lilla intensiva jag 
rimligen borde ha

Du är ännu lika intensiv
vänder upp och ner på allt
precis som den gången
vi stod där snopna
för rumpnissen var en tjej

En intensiv, sprudlande
underbar tjej

som vänder upp och ner på världen


 




Fri vers av carimba
Läst 498 gånger
Publicerad 2005-03-31 20:09



Bookmark and Share


    Mejja
Underbara ord om och till din dotter! Du lyckas så väl i allt du skriver. Med olika stil fångar du det lilla extra som får texten att stanna till och bli kvar!
2005-04-03

  Gizela Svensson
Åh vad jag önskar att min mamma kunde ge mig något sådant! Jag hade blivit så glad, och känt mig så speciell!
Men där var ett stycka som jag skulle vilja ändra radbrytningen på, fråga mig inte varför men jag kände att det var mer 'rätt' när jag läste;
"Två dagar senare
hade du fått nog
av den upp och nedvända
världen "
2005-04-03

  Bella
Väldigt bra *L*
2005-03-31

    Jnåt
Det var en fin en, väcker både känslor och minnen.
2005-03-31

  Hans w-art Westlund VIP
"med prat i kvadrat
och skrik i kubik

- men det man minns är ditt leende" där satt den! min saga var en jack tills jag vände på´na.
2005-03-31
  > Nästa text
< Föregående

carimba