Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar i morgonljuset........

 

 

Det oprovocerade våldet

genomsyrar hela samhället

Även här hos poeterna

 

Visserligen via ordens makt

men vari ligger skillnaden?

Egentligen?

 

Orden kan skada värre än nävarna...... 

 

Skulle inte bli förvånad

om det visade sig att de som nu

slåss verbalt med sina tangentbord

Är desamma som i sin ungdom

var ute och slog ner gamla damer

för att ta hennes sista tia.....

 

Önskvärt hade väl varit att dessa personer

tänkte till innan de klickade på skicka 

Men hade dessa individer förmågan

att tänka innan de skickar

kanske de också skulle kunnat se att detta är

en samlingsplats för alla

Det finns faktiskt de som blir knäckta totalt

av de elakheter som vissa spyr ur sig

 

 

Men det är klart..... det skulle erfordra

att människan har empati

och det verkar vara en bristvara hos 

somliga kreatur...... 

 

 




Övriga genrer av nettizen
Läst 319 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-07-29 08:55



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vad har jag nu sagt igen????*huga*
Nej, men visst är det så som du säger. Men eftersom ordet är fritt och vi är så otroligt många slags individer här är det nog liiiiiite mycket begärt kanske att alla skulle vara lika finkänsliga och empatiska. Så är det ju i samhället övrigt och poeter.se präglar i högsta grad just samhället utanför...
Bra skrivet hursom...
2007-07-29

  Rosen VIP
Tack för ditt inlägg om något som vi alla borde ta till oss.
tanken slår mig också, att vad lätt det är att \"gömma\" sig bakom pseudonym och dylikt... det skrivna ordet kan även ibland vara betydligt värre än de sagda, då de är svåra att sudda ut......
2007-07-29
  > Nästa text
< Föregående

nettizen
nettizen