Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du är inte min pappa

 

Jag har insett att jag inte har en jämnställd relation. Jag har gjort alla mina män till min pappa.

Det leder tillslut till ilska,  besvikelse när jag inser att dom inte kan uppfylla mina omöjliga krav.

Jag får inte den bekräftelsen som jag skulle behöva som  dotter.

Jag sätter dom i en roll och kräver att dom ska vara i den,  oops pinsamt, pinsamt.

Min kille har berättat det här men jag har totalt ignorerat det.

"Sätt mig inte i en roll, se mig"...

Jag fattade inte vad han menade, jag blev  irriterad. Eller ville jag inte fatta?

Vadå roll, det gör jag inte alls. Jag gick in i en försvarsställning.

Hur kan han säga så? Och så tyckte jag att han var dum...

Jag ville inte alls titta på mitt, lyssna inåt och fråga mig är det så?

Det betyder att jag har bristande respekt för honom.

I en jämnställd relation tar man fullt ansvar för alla tankar, känslor och beteenden.

Då respekterar jag min partner fullt ut.

Ge och ta används så fint, men lever jag efter det?

"Nej,  tydligen inte"

Att se sanningen om mig själv är äckligt, jag mår illa.

 




Fri vers av sabina stark
Läst 406 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-29 17:19



Bookmark and Share


  Albert
Tack! säger jag bara. Får mig att se lite klarare, känner jag
2007-08-07

    Erika H
att se sanningen om sig själv
äcklande?
diktjaget slåss mot sig själv när hon borde slåss med sig själv
inget är äcklande i insiktens rum

stark text som väcker många tankar om hur vi agerar efter det som vi tror blir bäst men som havererar oss till slut

gillas för sin insiktsfullhet och vassa penna
2007-08-04

  W.Riter
Stort Sabina att vakna och se den sanningen. Inget du ska se som äckligt...Titta framåt och njut av att du nu inte lägger den rollen på någon mer. Sabina STARK var ordet!:-)
2007-07-31

  nettizen
Ja... det är ingen vacker syn man möts av när man tvingas möta sin spegelbild. MEN det går ju att göra nåt åt och det är ju ändå då ett positivt steg i rätt riktning att öppna ögonen och våga möta sig själv.
Tufft!
2007-07-29

  Anna Nickolausson
kan vara bra med ett uppvaknande när man beter sig så har själv gjort liknande misstag och det känns men behövs dessvärre
2007-07-29
  > Nästa text
< Föregående

sabina stark
sabina stark