Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ta en dag i taget

Kloka råd har blivit svindyra
hyra, räkningar, sprit och tjejen fyller år iår igen
sen ska det sparas, levas, upprustas, uppmuntras
förundras över hur mycket blir lite
skit i alla dem som har mer än de behöver
klöver växer inte på träd, nej hur fan skulle det se ut
njut av varje slant och ta en dag i taget
slaget kommer alltid gå förlorat eller hur?
tur i oturen att man föddes i rätt land
blodad tand inför konsumtionskraften
haft en normal barndom men vafan är normalt
smalt mode, kaffe för 30 spänn, rasister, välfärd
För vem då?
barn i märkeskläder, hopplöshet, mörkret, meningslösheten
Gravstenen
och en kung av sand med guldbyxor
och jag en hycklare bland många
trånga vägar ut och jakten på det perfekta ordet
mordet följde inget motiv, ingen sa stopp
någon sa att utan våra playstation är väst världen
tredje världen, kan vara att jag gnäller
häller lite salt i mina sår
sår efter den senaste rakningen

Här finns inga
Skotthål i väggarna
I människorna
I tankarna
Bara ett tomt magasin

Där mitt överflöd ska få plats




Övriga genrer av Erik Wiberg
Läst 502 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-08-01 19:49



Bookmark and Share


  niffe
denna var riktigt coolt skriven!

\"någon sa att utan våra playstation är väst världen tredje världen\" - kanske är det sanning?
2007-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Erik Wiberg
Erik Wiberg