Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillägnad en man av ord

I gryningens stillhet
vandrade din befriare över hav och över land
Han tog din hand
& öppnade sin dörr

I hans rike klev du in
I ett rike där ord aldrig tar slut
där tystnad är liv
Stilla din häftiga själ
Låt tiden följa med

Det var dags för dig att välkomna en vän
vi andra fruktar
Din befriare kom vandrandes över den vita heden

När du vandrade mot gryningsljus
Föll jorden i brand
och änglars tårar släckte den
Våra andetag blåste liv i den

En bit av världen dog
då du tog steget över
till ett rike större än valhallas salar

En bit av världen föll
När du lyfte från den
Även i midvinterkall tystnad
var dina ord de största

Från jorden lyfte en konstnär så stor
Att vi aldrig kommer förstå vad du gav mänskligheten
Men du finns kvar här
inom oss alla




Fri vers av Stefanie Nerman
Läst 657 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2007-08-01 19:52



Bookmark and Share


  isabel louise
vackert med djup...
2008-03-09

  palle
Fantastsk lyrik, målande om någon av stor betydelse Tack h.Palle
2008-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Stefanie Nerman
Stefanie Nerman

Mina favoriter
Järnrosen