Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En välbalanserad måltid



Jag går en balanserad gång på de rundade stenarna som slingrar som vägar runt åkrar och ängar. Jag kommer hem till mitt alldeles egna hem där den stora platta stenen ligger. Den är svart och grå med två små gropar i . Runt bordet står bra stolar att sitta på. Lite lavar växer på stenarna, de bildar vackra mönster det ser nästan ut som kartor olika nyanser av grönt. De grå som är lite större är nästan vackrare dom är som en duk på mitt bord och svåra att pilla bort, jag har försökt några gånger. Jag ska koka mitt kaffe. Jag hoppar ner från stenarna och ser mig omkring. Vid dikeskanten ser jag en ståtlig Skräppa, där kan jag få mycket kaffe .Min hand tar tag i Skräppans stjälk och så drar jag uppåt nu fylls hela handen av nymalet kaffe. Jag skuttar tillbaka till mitt lilla hem jag känner till vilka stenar jag ska ta det försiktigt på men sen går det som en dans. Jag fyller en liten plåtburk med Skräppan och blandar i lite vatten. Jag samlar vatten i de tvål små hålen i stenen, de fylls på nästan varje natt; Det är änglarna som gråter, barn änglar som gärna vill vara med och leka.
Lite mat måste jag ha också, jag går på muren bort till skogsdungen med Hassel. På ett ställe hänger en gren lite längre ner så att jag kommer in under grenen. Där kan jag stå och välja vilka Hasselbarn jag ska äta upp. Jag plockar med fumliga fingrar tre stycken. Dom är så söta med sina små flikade mössor på det ljusgröna i skalet. Jag lägger Hasselnötterna i min ficka. Lite efterrätt ska jag ha också .Jag plockar det längsta Timotejstrået jag kan se ,efterrätt är det bästa jag vet. Mitt hemliga ställe där sommarvarma Smultron växer känner bara jag till .
Med smygande steg når jag mitt Smultronställe. Jag trär det ena bäret efter det andra på stråt. Ibland går ett bär sönder då smaskar jag i mig det med en gång. Med hoppsa steg och Timotejstråt fyllt av röda Smultron tar jag mig tillbaka till mitt hem .Jag dukar fram alla läckerheterna på stenen
Jag börjar med efterrätten!












Fri vers av mia.här å nu
Läst 589 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-08-02 17:29



Bookmark and Share


    eva m h
Mmmm...härligt! Väcker barndomskänslor i mig!
2007-08-02
  > Nästa text
< Föregående

mia.här å nu
mia.här å nu