Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Irak jag sörjer med dig

Åh du gamla Babylonien
All sorg och smärta som pågår i ditt land
Varje dag stupar irakier på din mark
Kvinnor, barn och män
Oskyldiga människor som
aldrig blev hörda aldrig blev sedda

Deras önskan om ett liv i frihet
Ingen hör, ingen förstår
Hela världen blundar
Fast vi alla har ett ansvar för att göra denna värld
bättre

Jag sörjer med dig Irak
Men vad gör jag med min del av ansvaret
Inget
Känner mig så maktlös
Vad kan lilla jag göra
Vill så gärna
Men jag är inte bättre än någon annan

Guds änglar gråter
I tigris flyter döda kroppar
Det finns barn som inte har mat
Kvinnor och män vågar inte gå ut
Rädsla och ond bråd död

Guds änglar gråter
Allt detta bara för olja, makt och pengar
Guds änglar gråter
Varför är det ingen som gör något?




Fri vers av Smaragden
Läst 461 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-08-05 09:11



Bookmark and Share


  Aquarius
ja maktlöshet och sorg tynger ens hjärta för allt ont i världen,
fin dikt, tyvärr byggd från elände
tror att en tröstande vind smekte över irak när dina rader skrevs
ps. tack för din kritik!
2007-08-17

  Stjärnöga
Något viktigt och tänkvärt
så underbart vackert beskrivet
men med hemska ord
som får oss att gråta blod
och lida med alla dem
som ingen fred och frihet har!
Underbart! :)

Applåderas!
2007-08-05

  nattig
Mycket bra text där du beskriver så otroligt bra om vår världs baksida, som pågått i all vår tid. Vad ska till för att blodstårar ska sluta rinna och alla kan få le för att solen går upp. Applåd
2007-08-05

  Ezo
Min farfar sade alltid om en god ställer sig framför en \"ond\" kan världen blir bättre :) Jättebra att du tar upp det här...
2007-08-05

  hero40
En tankeväckande text!
Bra!
2007-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Smaragden