Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
satt på ett vak en natt, till en tjej i min egen ålder, hon är bunden till en respiratior endast när hon sover


det var natt

det var natt

jag mötte en flicka
hon sov
bunden till en respirator

"inandning, utandning..."

"bip, bip...ingen andning...35..45..65 sek..bip"

"något fel på slangen?"

"väck henne"

"inandning, utandning normalt..."

under nattens långa timmar
där flickans andning
och respiratorns bipande höll mig vaken

insåg jag att jag tagit något för givet:

att det liv jag lever

jag kan andas fritt












Fri vers av Lenac
Läst 459 gånger
Publicerad 2007-08-05 14:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lenac