Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eftertanken som tankefälla


Det magiska om

Min mormor brukade säga:
Om inte om fanns skulle kärringen
ha slagit ihjäl björnen med spiskroken

Om inte om fanns
skulle jag ha gjort si
skulle jag sagt så

Om inte om fanns
skulle jag inte känt mig
så ensam nu
skulle jag ha haft kvar
mitt förhållande
skulle jag varit lycklig

Om är ett kraftigt vapen
att rikta mot sig själv

Det söker igenom
all gammal sorg
alla tillkortakommanden
och oförrätter
och lägger en börda
på nuet och framtiden

Månaden heter augusti

Naturen har bestämt
sig för att explodera
i en skaparlust som
kallas sommar

Jag bär ett förgiftat om
som en kvarnsten om halsen
Stirrar mot marken
Ältar det förflutna
Kan inte sova
Kan inte glädjas

Går omkring i dimman
i ett inre höstlandskap
mitt i grönskan
och fågelsången

Jag skulle vilja
kasta av mig
denna kvarnsten

Men det finns
inte utanför
utan inne
i mig själv




Fri vers av Respons VIP
Läst 422 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2007-08-08 23:20



Bookmark and Share


  Kjell Åhsberg
Om inte om fanns skulle jag inte ha hittat till din kluriga dikt.
2014-11-11

    jordmatt
Forts: att det att avsluta en dikt är en konst i sig!
2014-11-10

    jordmatt
Fint resonemang men de två sista stroferna säger eg inget som inte ändå är uppenbart.
Själv tycker jag att det att avsluta en dikt kan vara
2014-11-10

  KonstigaKatter
Gillar den skarpt.
\"Om är ett kraftigt vapen
att rikta mot sig själv\" - det stämmer; det är precis som att varje \"om\" är en ny länk i metalkedja som fästes vid en fot. Direkta tankar om indirekta drömmar eller... kanske tvärtom?
2007-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP