Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bry dig inte om om jag gråter nu


Bry dig inte om om jag gråter nu
det är bara den där jäkla övergivenhetskänslan som kommer över mig
jag tror jag fick den när jag var liten

kanske som väldigt liten
kanske när jag var fyra månader och ingen hörde när jag grät och ropade efter en mamma
eller ettochetthalvtår
när lillbrorsan kom och jag ropade ännu mer efter en mamma

vem vet

men bry dig inte om om jag blir för krävande ett litet tag
om jag tränger dig

det går över

bara du säger:
\"jag ska inte överge dig nu.\"

Det där går över.

Bli inte rädd för min övergivenhetskänsla.

Bara du säger:
\"jag ska inte överge dig nu,
men jag står inte ut med att ta hand om dig när du är så där påträngande.\"

Och då säger jag att det bara är den där jäkla övergivenhetskänslan,
den går över

bara jag vet att du inte överger mig nu
säg bara:

\"jag ska inte överge dig nu,
bara du låter mig andas fritt ett tag,
några dagar bara\"




Fri vers av Albert
Läst 1285 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2007-08-10 00:27



Bookmark and Share


  Rosmarin
mycket igenkänning...

En berörande och klok dikt, tycker jag.
2007-08-14

  Jojo
som sagt ovan...

mycket igenkännande

hade kunnat skriva så själv (fast inte lika fint)
2007-08-11

    EllenCalmira
i den här texten kan nog många känna igen sig

fin uppställning
2007-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Albert
Albert