Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett samarbetsprojekt med mina två äldsta söner (när de var nyss fyllda 5 och 7).


Barnens Bevingade #7


BLOTT ETT BLÅTT, FLOTT SLOTT

Jag hade länge gått och gått
och värk i hela kroppen fått.
Jag sökte ivrigt efter nått
som i en gammal tidning stått.

Till slut så hitta jag mitt slott.
Det visa sig va väldigt flott.
Man hade målat det i blått,
med vackra inslag utav grått.

Nu hade hela dagen gått
utan att jag ätit nått,
så framme vid mitt godisslott
högg jag in, det smaka gott.

Men snart blev munnen full av spott.
Jag spotta ut nått äckligt vått,
som kröp iväg och gurgla smått.
Jag hade aldrig sämre mått.

Och luften fylldes utav knott
som tillhörde miss Elliot.
Spontant begick jag då mitt brott
och dödade dem helt berått.

Vakter som i skuggan stått
blåste högljutt med fagott.
De avfyrade flera skott
och missade med hårsmån blott.

Jag sprang och sprang besatt andfått
och duckade för armborstskott.
Bestämde mig för full bojkott
av detta genomknäppa slott.




Fri vers av Mattias Josephson
Läst 787 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-08-12 10:29



Bookmark and Share


    eva m h
Nu får jag faktiskt brått
att ge applåd för rim jag läsa fått!
2007-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Josephson
Mattias Josephson