Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Växtkraften är stor och jag orkar inte hålla efter min trädgård. Plötsligt såg jag det ifrån ett annat perspektiv - symboliskt.


Törnroshäcken


Växtligheten
hotar att
kväva
mig
och jag känner mig som
Törnrosa bak rosornas
grönskande taggtornar

Hur kan
växtlighet
kväva tänker
jag där jag röjer
för att åtminstone
komma fram till huset

Att försöka vända
på begreppen som
när jag målat en bild
som behöver balanseras

Vad
händer
om jag nu
vänder upp
och ner på allt
och ser grönskan
som en gåva till mig
utan den skulle jag kvävas




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-08-12 13:49



Bookmark and Share


  charlotte hedendahl
Bra skrivet,Törnrosa! :)
2007-08-12

    Bim
Bra vändning du gör ,-har ingen trädgård men balkong och jag kände som du idag,-bra skrivet.Hälsn.Bim
2007-08-12
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP