Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att bli ensam kvar och se fram emot ålderdomen i ensamhet, det har sina sidor.......


Du kommer över det

Man kommer över allt så småningom - hör jag då och då.
Hur då kommer över, undrar jag.
Komma över (!) vilket underligt sätt att uttrycka sorg och saknad på.

Jag kommer inte över alla årets särskilda firardagar i min ensamhet.
Jag kommer inte över våra födelsedagar, julafton och midsommar.
Jag kommer inte över din dödsdag så länge jag lever.

När döden befriat mig, kanske jag har kommit över det.
Kanske




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 212 gånger
Publicerad 2007-08-14 10:36



Bookmark and Share


  -Ulla Tilemo- VIP
Att besluta sig för saker i sitt inre är inga nya tankar inom psykologin. Att sitta med sin verklighet i knät är en annan sak. Sorgen har många ansikten, frågeställningar spetsas till. Att kalla sorg för bitterhet känns för mig onyanserat. Det är upp till läsaren. Som alltid är texten upp till läsaren - skönheten finns i betraktarens öga.
Vad gäller bitterhet, som kommenterats, så var det 10 år sedan vi beslutade att inte förbittras, min man och jag. Allt vi lyckades vara för varandra trots sjukdomstiden, det är stort. Det jag nu får brottas med är efterdyningarna....... som kommer och går.
2007-08-14

    ingvar VIP
Nej, \"komma över\" är ett väldigt underligt begrepp. För övrigt instämmer jag helt med Kyreus.
Ingvar
2007-08-14
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP