Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det hände mycket ovanliga saker på min målarkurs, och nu har jag vilat mig så att effekten får utrymme - blandade minnen och slutsatser


Effekten på intensivt skapande och vad musslor kan åstadkomma

Den där dagen på kursen
när jag skrev en haiku om
att inte kasta musslan förrän
man vet om den har en pärla....
.... den dagen blev märklig

Först kom haikun
sedan kom en svår
målaruppgift och jag
kom inte igång alls
och gick och hämtade
mig en kopp kaffe

Min lärare skulle ta en titt
på det jag hade målat
VIT färg med palettkniv
häftigt vitt vitt vitt
mycket energi och mycket
rörelse
utan annan färg än vitt

Han skulle just säga något
när han for ut med armen
och det skållheta kaffet for
över ansiktet på mig och
ner innanför tröjan
medan jag fann för gott
att springa ner och ta ett
bad i sjön för det brände....

Simmade ett tag och ställde
mig och njöt av svalkan på
de brända ställena då jag
kände något med foten
som jag trodde var en sten

Det var en fantastisk mussla
och jag har aldrig sett en
sådan förr
Jag fick upp det och visade
de andra och skrev en ny
haiku om skatter....

Musslan la jag bredvid mina
färger - den var helt sluten
men rätt som det är börjar
den röra sig och ut kommer
ett vitt ganska stort djur

som fick mig att känna hur fel
det var att den skulle ligga där
och dör för min skull när den
borde få leva i sjön -
så det var bara att vandra ner
med den och be den om
ursäkt och vara snäll och hälsa
till min älskade

efteråt kom färgen till min tavla
musslan öppnade färgpaletten
och den tavlan är mig särskilt
kär
på kvällen tog jag ett bad igen
och vad fann jag under foten
- jo en mussla till
fast en annan

Allt detta sa mig något om
skapande och
skapelse

Reflektionstid efter intensivt skapande
är absolut nödvändig och jag minns
känslan där jag stod med mussla
nummer två i handen och det
stod klart för mig att något
hade visats mig och när
jag lät musslan singla
ner i sjön igen blev
jag uppfylld av
hemligheten
att ha fått
se den

T A C K




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-08-15 22:47



Bookmark and Share


  Maud Li
Tacksam över att få dela din tacksamhet - det var njutningsfullt!
2007-08-15

  * Ammi *
Å vilken fin historia, och så vackert du beskriver den! Snyggt upplägg dessutom!
applåd!
2007-08-15
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP