Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Färdigplanterat


Allt jag säger är så fel,
inget är av relevans.
Du lyssnar inte, vägrar se,
behåller din distans.

Förklarar hur dum jag är,
att jag är en idiot.
Då allt jag sagt är sinnesjukt,
att det inte finns bot.

I nästa stund är allt perfekt,
vi kan kalla det: tipptopp.
Men ur denna grop av självförakt,
kommer jag inte opp.

För i mitt grönsaksland, där
allt stod på rad.
Rörde någon till och satte
upp en bostad.

Någonstans bland mina grödor,
finns en som gör plats och har
förtur.
Långt därinne bland sallat och tomat,
rumsrerar och myser ett
skadedjur.




Övriga genrer av Ti-elina
Läst 413 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-08-18 10:36



Bookmark and Share


  stronza
Den här var verkligen jättebra!
\"vi kan kalla det: tipptopp\" :)
beskrivningen om grönsakslandet var suverän
2007-08-28

    JJ VIP
Ja du verkar ha med en labil mänska att göra...Fin dikt! Mvh. JJ.
2007-08-27

    Sara Anteskog
Fantastisk bra dikt. Rymisk och genomtänkt.
2007-08-23

  Eline.P
Tycker mycket om din dikt. Dubbeltydigheten förstärker innehållet och ger mig nya tankar. Jättebra!
2007-08-18

  stefan.g
En text som andas frustration. Den som igentligen andas och lever kvävs av en inneboende parasit och vet inte av vad för skada som sker. Bra skriven!
2007-08-18

  Söder
Gillar hur du får in grönsakslandet i relationen. Bra och stark text.
2007-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Ti-elina