Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Elden.

allt jag rör vid blir till aska, sa du

eldhärjade skogsområden
och dina läppar i solnedgången
hur skogsbranden väjde undan
inför synen av din röda horisont
dina brinnande ögon i mörkret
mina fingertoppar förkolnade
vid kontakten med din heta hjässa

brännmärkta ögonblick
och hur jag försökte varna dig
med mina signaler om eld
hur dina lågor skänkte mig hopp
och den sol som lyste
gav inga råd om balsam för svedan
men tändstickorna tog slut
och ur elden kom askan
som spreds i vinden

det finns inget renare än aska, sa jag




Fri vers av Linda A
Läst 702 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-08-18 17:56



Bookmark and Share


  glasblåsarblå
wow!riktigt snyggt!
2008-10-28

    Sofia HM
Oerhört snygg. Alldeles klockren - som aska :-)
2007-08-22

  Död Mans Hand
jäkligt snyggt sätt att sluta cirkeln mellan slut och början.

Många klockrena formuleringar. Någonstans fick jag en svag känsla av överdosering av eldtemat. Men du gör ju en grej av det, som pumpar upp intensiteten oxå.

\"ren som aska\" använde jag härom veckan i en text (ej publicerad).

det finns något tydligt månfasetterat i slutradens faktum.
2007-08-19

    sleepwalking
du är verkligen otroligt duktig,
på att skriva.
det är en konstform
och du får högsta betyg
2007-08-18

    eventualiteter
åh vad jag gillar! slutet och början och jajaja jag gillar! <3
2007-08-18

  Sofiapoema
Slutet gör allt, jätte vacker!
2007-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Linda A
Linda A