Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fröken Tip-Top & Jag, del II

Det spelar ingen roll om vi går vilse längre, för gör vi det så gör vi det tillsammans. Det finns ingen återvändo, inget annat val. Du och jag, fröken Tip-Top. Vi är alltid de sista ensamma själarna, de trasigaste människorna på stället.

Det började med blommiga tights och gummistövlar på en regnig bakgård nittonhundranittiotre. Ditt hår var krusigt, mitt var spikrakt. Vi samlade grodor i kupade handflator och tiggde hallonklubbor av Pia på ICA. Det fortsatte med disco i källaren, neongrönt nagellack, Roxette, Gyllene Tider, Backstreet Boys. Vi spelade blockflöjt och fick en varsin första kyss under samma kväll, framför julgranen i skolentrén.
Från lekis till grundskola och högstadie i samma lilla hemby, däckgungor och fotbollsplan, brännboll i solnedgången varje måndagkväll hela sommaren. Tälta på stranden och dricka första folkölen, alltid tappa grillköttet i sanden och skratta, hela tiden skratta, tills tårarna rann, resten av världen försvann och bara vi fanns. Allt är för litet, åka till Stockholm och leta killar Du ska ha en mörk och jag ska ha en blond! Vi lyckades aldrig.
Gymnasiet i stan och en tvåa för Dig och Mig, vindruvor och lösgodis, hyrfilm och vaniljte. Alltid fest, fest hos oss. Drivor av tomburkar och tvivelaktiga dunkar på balkongen, högar av människor från alla kanter och hörn i soffan, vid köksbordet, på golvet. Joggingturer i höstregn och båda två lika nere, båda med skiten i oss, balanserandes på höga barstolar med milsavstånd till golvet.
Blåmärken.
Utanpå och Inuti.
Skimrande och sprakande. Det tar timmar att fixa håret - jag lockar, du plattar.
Somna i samma hus men i olika rum med olika hjärtslag bredvid våra egna, klockan visar 1:11, 3:33 och 5:05 eller är det SOS? Noggrant stänga dörren om oss morgonen därpå, himla med ögonen och sen kallt vinka hejdå. Fortsätta vidare, förbi, förbruka människor, IngenÄrNormal,BaraDuOchJag! Alltid glada utåt, alltid svarta inuti.
Ta studenten, klä i vitt, gråta skratt, flytta från, glömma bort, g l i d a i s ä r.

Hitta tillbaka.
Tillbaka hit.

Till rödvinsglasen, chokladkakorna, skratten med tårar, dårskapen, svartheten. Aldrig rädda för döden, men livet skrämmer vettet ur oss. Vi är alltid starka, alltid själva. Aldrig ensamma. Jag och Du, Du och jag, Vi Mot Dom.




Övriga genrer av Veronica.
Läst 455 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-08-19 02:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Veronica.