Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När konturerna upplöses


Jag förlorar fotfästet
när konturerna upplöses
när riktningen blir diffus

När dimman sveper
in från öppet hav
och gör mig till ett
med det
element som
inte är mitt

Jag snubblar
över dina ord
när de byter skepnad
och övergår
till rena känslobärare

När meningen
fått trilla överbord
och nu
hjälplöst
guppar i kölvattnet
långt bakom oss Då
endast känslan
är det i båtens för
som klyver vågorna
framåt

Jag mister
orienteringen då




Fri vers av Bögen
Läst 718 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-08-19 09:01



Bookmark and Share


  Rakel Lorner
När dimman sveper
in från öppet hav
och gör mig till ett
med det
element som
inte är mitt

Jag mister
orienteringen då

Tydlig bild! tycker jag verkligen. Jag hoppas för Guds skull du använder flytväst! Känslan av hur diffust det kan bli är påtaglig i texten, men det måste väl ändå vara en lite smått intressant person som fått dig att ramla överbord sådär...

Helt oombedd skall jag komma med ännu ett tips i afton om att man kan gå på vattenjympa om man vill få fler element i lägenheten.

Bra!
2007-08-23

  August L S
Jag tycker det är fint hur du är så begriplig utan att bli banal och uppenbar. Och hur du knyter ihop dikten till slutet genom att återspela till början.
Och den är sann, det är inte lätt att stå och gå rätt då.
2007-08-22

  Bodil Sandberg VIP
Ja man är inte alltid redo när konturerna upplöses det är då visst och sant...man vill helst vara i det trygga...det man är van vid...annars mister man orienteringen - Vanmäktigheten går inte att ta miste på...mycket bra framfört tycker jag!!!!
2007-08-21

    Nattviol
gillar mycket, det konturlösa
dimmiga i fel element..

har dock lite problem med
det fjärde stycket
det haltar till av det lilla
ordet Då... som jag tycker
känns.. malplacerat och jag
kan inte riktigt få in det i
sammanhanget...

(kan du ändra ordet frammåt
till ett m...?)

och.. sen ett till: då - det allra
sista lilla ordet som i mitt tycke
är överflödigt - meningen bär
sig själv!!

känner mig konstruktiv idag
och väldigt kärleksfull!!

applåder får du
i rabarberform!!!!
=o)
2007-08-19

    ej medlem längre
Sjömetaforer för vilsenhet, kraft och skönhet..*L*
Vacker dikt, verkligen vacker!!:)
2007-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Bögen