Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

spår på ett tåg

Fy fan va ni luktar illa
Kännet ni inte
Ticks
Bag in box pumpas ut i glas av plast
Mera! Mera!

Tvingad att se på er
Tvingad att känna lukten
Fast på ett fullsatt tåg
Varför förföljs jag av dessa som får mig att må så illa
Varför kommer ni mig så nära gång på gång

Min vetskap av allt
Min erfarenhet av detta känner avsmak

vad har ni i ert bagage?
Det är så mycket vackrare ovanför ytan
Vet ni det?

Tågresan kommer bli den längsta från mitt lugn å vackra Dalarna.
Lärdom
Du lär av allt
Men om ja mår illa då?
Närheten av obehaget får mig att vilja spy

Ungen bredvid har precis slutit sina ögon
Tystnaden kom tillslut
Kan inte ni sluta era trötta hjälplösa
ta med er lukten bakom era rödsprängda ögonlock
dröm fina
dröm om annat än vin och rus

hoppas ni finner det
innan era kroppar gett upp
det kryper i era kroppar
ondskan vill ut
våga släpp ut era demoner
dom går inte att dränka
dom simmar bra

hur skulle reaktionen bli
om ja la upp min röda bok
med en duns på mitt bord
stegen ni skulle behöva ta

ska ja våga utmana
nej ni skulle inte se
släpp taget

men ni skulle lukta så mycket bättre

2 timmar har nu gått
Nu sluddrar du så du ser så groteskt äcklig ut
Yviga gester och tecken med dina torra fingrar är det du försöker för att göra dig förstådd med
För ur munnen kommer det bara gurglingar

Ögonen blänker och din sminkning rinner mer å mer
Ticksen blir värre
Mera ! säger du igen
Nu stoppar han dig
Han som såg mer sliten ut än du när ni klev in
Du sjönk fort
Från din skönhet
Kroppsspråk som en 1 åring
”Du är snäll”
Hon ber
Han sätter gränser
Är det för att kunna få henne av tåget?
”akta dig för fan” börjar bli arg, skrikig

Somna för fan ja kräks snart!

Nu gav han med sig
För att få tyst på henne
Mera!
Nu tar hon boxen ifrån honom, sliter den till sig
Han torkar upp det utspillda vinet med sin tröja

Finns det nåt kvar i den där?
Näää
Assåå..
Fuck your as hon tittar på mig
Med sin snea mun å slitna blick

Små ylar som ett barn
Ångesten vill ut
Det hjälper ju inte å dämpa det med vinet
Fattar du inte?

Varför studerar jag er?
Varför tillåter jag mig att äcklas?
Vänder jag på blicken
Susar sommarlandskapen förbi utanför mitt fönster.
Så mycket vackrare
Min blick stannar där nu
Men lukten gör mig påmind
Tur att mina nyinköpta rökelser ligger så nära tillhands

Andas in

Kära Stockholm
Snart släppas jag ut i suset
men så långt bort för denna närgågna

...lukt




Fri vers av MinnaSofia
Läst 254 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-08-19 22:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

MinnaSofia
MinnaSofia