Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Måste markera för att få respekt

 

Hur ska jag förhålla mig till någon som det lyser hat om?

Det är sorgligt att se att han valt att skicka ut allt sitt hat mot mig. Istället för att använda sitt hat, förbannad till en handlingskraft.

Då kan han få börja leva igen.

Hur förhåller jag mig till honom? Är just nu väldigt förvirrad och rädd.

Jag har förstått att det inte går att förändra en annan människa. Jag har gjort allt för att skapa en bra stämning mellan oss.

Men det har bara blivit värre. Då tror han att han har rätt att behandla mig som en skit.

Varför kan jag inte få möta honom äkta med mjukhet?

 

 




Övriga genrer av sabina stark
Läst 416 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-08-20 09:54



Bookmark and Share


  Ronny Berk
en beskrivande och frågande text... känslosam och berörande...
2007-08-21

  sabina stark
Mjukheten kan ej tas emot om inte markering av att hårdheten inte accepteras. Och för detta behövs inte ord, bara en respekt mot sig själv och sitt inre.
När jag markerar och inte tolererar detta beteende då blir han direkt mjuk och vi kan diskutera.
Tråkigt att jag ska behöva göra det för att få bli lyssnad på.
Och behandlad på ett bra sätt.
2007-08-20

  drakbruden VIP
En text som ställer viktiga frågor och som det lyser otrygghet igenom. Du får fram ambivalensen på ett tydligt sätt. Om man ska fundera över ämnet så är min motfråga, Vad vill du? och varför möter du en spegel full av hat? Vad ska du se? (Jag väljer att skriva du då texten är skriven i du form även om den kanske inte är personlig) Fokusera inte på motparten, han väljer sitt liv när du väljer ditt. Då kanske mjukheten kan få finnas.
2007-08-20

  Mangal VIP
Gillar den här typen av texter som beskriver en situation och avslutar med en frågeställning som jag får fundera över. Dock önskar jag att du inte behövt skriva just den här texten. Ja, varför finns hat? Vad döljer sig bakom hat? Hur kan något vackert övergå i hat?
2007-08-20

  Bjarne Nordbö
För ett sådant möte som du önskar dej krävs det alltid att man är två som i någon mån har samma visioner. Det är inte alltid det är så. Smärtan som uppstår när man förstår det kan vara MINDRE än den som finns där innan man inser. Ibladn, jag säger ibland hjälper det att markera för att få respekt. Iblan och allt som oftast hjälper det inte. Då måste man släppa taget, kanske falla fritt en stund, för att inte förlora respekten gentemot sig själv. Oj då, det här satte visst igång mej. Igenkänningsfaktor häg tror jag. Kram på dej.
2007-08-20
  > Nästa text
< Föregående

sabina stark
sabina stark