Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tystnadens gata

Hon springer om natten
på tysta gator
trampdynorna lämnar blodspår,
skorna tappades för längesedan
gatstenens grus skär ända in

Hon skriker
men här
på tystnadens gata
existerar endast
förseglade läppar
stängda öron
och bortvända blickar

ensam kvinna förblir ohörd




Fri vers av Tigerflickan
Läst 596 gånger
Publicerad 2005-04-08 20:27



Bookmark and Share


  leopardia
jag gillar titeln, den känns som ngn gammal svart-vit film och sen börjar dikten som även den lämnar den känslan, för jag vill se allt i svart/vitt när jag läser detta... kanske som stumfilm till och med...

jag funderar lite på 'gatstenens grus' som kanske känns lite märkligt formulerat, även om jag förstår att det är menat att det ligger grus på gatstenen alt att den blir smulad till grus när ngn kliver på den... men jag tänkte 'gatstenens vassa hörn' eller ngt annat som mer hör själva gatstenkroppen till...
trampdynor är ett snyggt ord, men heter det så när det är människor det gäller? fotsulor tänker jag, men jag kan inte säga säkert... fotsulor är rätt fult dock... bara fötter, nakna fötter... aja... som sagt, jag vet inte...

sista meningen tycker jag är rätt träffsäker... i den ordföljden och dessa ordval... nåväl, oavsett allt svammel jag lyckats hinna med så tycker jag att den här texten är bra och snygg...
2005-06-16

  Bodil Sandberg VIP
Jag hajade till - fick lite ont i hjärtat och kände mig berörd.BodilSandberg-05
2005-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Tigerflickan