Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stod i min grönska och kände min längtan....


Naturens överflöd


Har du sett
kaprifolen älskling
den är inte klok i år

... orden blir kvar
under tungan
han är ju inte här

Jag kikar upp mot
molnen för att se
om något är likt honom

Jo kanske lite.....
och jag kisar mot solen
och ropar åt honom

Björnbären är superbra
sylta eller frysa
undrar jag

och svarar mig själv
när jag stoppar dem
i munnen

ett efter ett
krossar dem
mellan tungan och gommen

och inser vilken
känsla det är att stå här
i kaprifolens doftkavalkad

och mumsa björnbär
medan släntrosor flammar
och klematiskronblad inte vill

släppa taget om fästena
ännu är det sommar
i minst fem minuter till




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-08-22 09:41



Bookmark and Share


    Sara Anteskog
Ännu en underbar kärleksfull dikt. Du är en njutning att läsa.
2007-08-22

  orbis tertius
åh, vilken härlig text! diktens melankoliska drag får kaprifolens stämningar att blomma ytterligare. mycket bra!
2007-08-22
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP