Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Broder


Broder, vart tänker du ta vägen
när inte vägen pekas ut?
När alla ut visade lägen
på ungdomskartan tagit slut?

Broder, kan du stå på egna ben?
Kan du gå veckor utan vän?
Om du snubblar över stock och sten
orkar du resa dig igen?

Broder, kan någon sjunga din sång?
Kan någon spela din musik?
Och om vägen till en vän är lång
kan du ensam hitta en rytmik?

Broder, vågar du hälsa livet
och famna allting som det ger?
Om nån gång allt kan tas för givet,
vågar du fråga efter mer?

Broder, det är så många frågor
som inuti mitt hjärta flämtar
För nu brinner plötsligt livets lågor
och de ivrigt på dig väntar




Fri vers av lisa_dec
Läst 369 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-08-23 17:10



Bookmark and Share


    JJ VIP
Fin dikt! Det verkar vara en befogad undran, och en längtan efter svar! Mvh. JJ.
2007-10-03

    crapcat
Mycket bra rim! Gillar rytmen som du skapar genom rim och upprepning. Bra!
2007-08-26

    JJ VIP
Vackert rimmande vers! Brodern skulle kunna vara jag...och min rytmik hittar jag nog oftast utan vän....Applåd! Mvh. JJ.
2007-08-23
  > Nästa text
< Föregående

lisa_dec