Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Då som nu




Två plågade själar samtalar . . .

 

- Du ädle man!
  Vad vill du mig förära?

Som bakom stängda dörrar
din lycka söker finna
med trubaduren?


- Jag vill mig ej gömma längre!
  Mitt kött är lustans slav!
  Mitt hjärta dock! Ack detta hjärta!
  Som uti min barm plågsamt dunkar
 
  äro din ödmjuka ädla slav!

  Låt mig få smeka din ljusa hy

  vila din hand ut på min kind!

- Hur kan jag glömma ? Hur?

  De gånger du vilade ditt huvud
  och somnade gråtandes
  på min bara barm?


- Min lycka söker jag ej finna
  allt annat kan förtyna
  men ej min kärlek för dig!
  Låt mig få vara dig nära
  när din man inte är dig nära

- Lyssna! Trubaduren spelar sin kärlekssång 
  om dig och er olyckliga kärlek!

  Varför giver du ej ditt hjärta
  till honom som håller dig så kär? Min ädle man

  befria dig själv från denna själsliga tortyr
  klyv inte ditt hjärta mitt itu . . .

  Din hjärnas paranoia kan ej kroppen lyda
  nu skakar du i min famn och jag min kärlek giver

- Säg ingenting mer . . .
  låt mig få sova hos dig ännu en natt

- En natt till min vän. 
  En natt till,
  vargarna ylar . . .
  sov nu . .
  sov .  . .



Fri vers av Night Soul Woman
Läst 446 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-08-23 22:07



Bookmark and Share


  Marina Iren Engan
Oj, vad jag blev tagen....
Mycket bra skriven. Jag hittar faktiskt inte ord. Det får tala för hur jag känner inför dina ord..
2007-08-26

  Anders G
Kan bara lyfta på hatten
Fast jag har ingen
Så d får bli en hög femma
Hell dig Nattkvinna med själ,
hell dig!
2007-08-24

  Jack E. Gladh VIP
Klassisk ädel och fin romantik. Skön läsning i bjärt kontrast till \"det som är inne\" i kulturen just nu. Vad bra att du skrev så här i dessa tider. Dessutom har du gjort det mycket bra!
2007-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman